Održan okrugli stol u Splitu

Događaj

U okviru programa za poticanje regionalnog razvoja, kroz projekt " Elmap zelena rješenja za sektor odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda“ (Elmap GREEN) promovira se koncept distribuiranog prikupljanja fekalnog otpada.

Na ovu temu dana 15.09.2014. organizirano je predavanje u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu kojem su prisustvovali predstavnici Županije, lokalnih gradova i općina, predstavnici komunalnih poduzeća, civilnih udruga i ostalih zainteresiranih za primjenu ovog koncepta koji bi uz odgovarajuću primjenu omogućio smanjenje troškova odvoza fekalnog otpada i povećanje razine zaštite okoliša.

Opravdanost koncepta izgradnje distribuirane mreže za pražnjenje kamiona za odvoz fekalija se temelji na uštedama u potrošnji goriva uslijed skraćenog transportnog puta, skraćenog vremenskog angažmana transportnih sredstava i osoblja, te niskoj cijeni održavanja fekalne stanice.

Naime, projektom je razvijen model upravljanja stanice za prihvat septika bez ljudske posade čime su operativni troškovi održavanja stanice svedeni na minimum.

Uz već spomenuti koncept i model upravljanja predstavljen je i Elmap MMS – univerzalni softverski alat za sustavno upravljanje radnim osobljem i poslovima održavanja. Ovaj alat omogućuje efikasnije upravljanje radnim osobljem, bolju kontrolu nad sustavom koji se održava te statističko praćenje kvarova i troškova održavanja. Uvođenjem ovog sustava povećava se operativni kapacitet tvrtke i vijek trajanja instalirane opreme, dok se istodobno smanjuju troškovi održavanja uslijed bolje organizacije.

Galerija

  • elmap-green-rfss-okrugli-stol-01
  • elmap-green-rfss-okrugli-stol-02
  • elmap-green-rfss-okrugli-stol-03
  • elmap-green-rfss-okrugli-stol-04
  • elmap-green-rfss-okrugli-stol-05

Nazad