Prvi modeli RFSS sustava za upravljanje prihvatom septika izašli iz proizvodnje

Događaj

U sklopu Elmap GREEN projekta razvijen je sustav za upravljanje stanicom za prihvat septika koji se može primjenjivati i na standardnim jedinicama unutar uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, ali i na udaljenim fekalnim stanicama bez posade.

Sustav omogućuje lokalno upravljanje ventilom i/ili rešetkom, daljinski nadzor i upravljanje stanicom, te upravljanje i statističko praćenje količine, kvalitete i podrijetla otpada. Uz statističko praćenje sustav omogućuje pregled pražnjenja u određenom vremenskom periodu grupirano prema koncesionaru i/ili geografskom podrijetlu otpada. Nadalje isti implementira i izradu statističkih izvještaja za potrebe izvještavanja nadležnog ministarstva.

Izrađena su dva modela uređaja koji se razlikuju obzirom na opremu kojom se upravlja i ugrađene mogućnosti. Model 2 je ugrađen unutar linije za prihvat fekalnog otpada Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Stupe u Splitu u svrhu testiranja pouzdanosti rješenja u radnom okruženju (atmosfera opterećena sumpor-vodikom i amonijakom).

Galerija

  • elmap-green-rfss-ormari-01
  • elmap-green-rfss-ormari-02
  • elmap-green-rfss-ormari-03
  • elmap-green-rfss-ormari-04

Nazad